2013. március 27., szerda

Fonott kalács



Fonott kalács

 



Hozzávalók: 500 g liszt, 1 cs (7g) szárított élesztő, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliáscukor, csipet só, 2,5 dl langyos tejszín, 2 tojás, 1 tojás fehérje, egy marék mazsola, a bekenéshez 1 tojás sárgája 1 kanál tejjel kikeverve.

A lisztet összekevertem a szárított élesztővel, és a többi tésztához valóval a robotgép segítségével megdagasztottam (5-7 perc). 
A recept a hozzávalók között nem sorolta fel konkrétan a mazsolát, de a képen is látszott, hogy van benne, meg én is szeretem, úgyhogy az utolsó 2 percben azt is beledobtam. 
Langyos helyen kb. 1 órát kelesztettem. 
Amikor megkelt, átgyúrtam, szétosztottam három részre, ezekből úgy 45 cm hoszú rudakat sodortam és szépen összefontam. 
A tepsire (sütőpapír!) helyeztem, és még fél órát hagytam pihenni, hogy megint megnőjön. A második kelesztés végén bekentem a tejes tojássárágával és betettem az előmelegített sütőbe 190C, 35-40 perc.

Azért tetszett ez a recept, mert tej és vaj helyett tejszín kellett a tésztába, és ilyet még nem sütöttem. 
Hozta a várakozásaimat, mert isteni illata és íze van!! 
Legszívesbben megettem volna az egészet még úgy langyosan, de akkor mi maradt volna a sonkához???

 





HÚSVÉTI KENYEREINK

Elkészültek a húsvéti kenyereink
Medvehagymás, Tojással - sonkával töltött










HÚSVÉTI KUGLÓFUNK









Továbbá:



-Házi - Sokmagvas - fonott - rozsos kenyér - TÖLTÖTT KENYÉRCIPÓ:


http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/03/toltott-kenyercipo.html








Szeretettel,

Gábor Kati




blog oldalam: 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése