2017. augusztus 25., péntek

IZÜLETI FÁJDALMAKRA ÉTKEZÉSI ZSELATIN


IZÜLETI FÁJDALMAKRA ÉTKEZÉSI ZSELATIN!


Még folyós állapotban pl. a csuklóra kenni és rajta hagyni kb. 45 percet (ezt be kell tartani!) és látni fogjuk hogy szinte az összes mennyiséget felszívta az adott fájó terület, ami jó, mert működik!




Forrás:
http://diabetika.info/izuleti-fajdalmakra-etkezesi-zselatin/


Egy csodarecept, amely 7 nap alatt gyógyít ki a hát-, a csukló- és lábfájásból – a zselatin

Egészségügyi szakemberek a mai napig keresik a megoldást arra, hogy miként lehet minél tovább megőrizni a végtagok és azok ízületeinek egészségét, hogy ne nehezítsék meg az emberek életét a kellemetlen fájdalmak.



zselatin


Létezik egy házi praktika, amely ezen a problémán segít, csak kövessük a receptben szereplő útmutatásokat, és máris sokat tettünk a hát-, a nyak-, a térd, a vállízületek és csontok egészségének megőrzésé érdekében.

Első lépésként szerezzünk be 150 grammi étkezési zselatint (a sertés zselatin ajánlott), ez a boltok többségében megtalálható.

Este két teáskanál zselatint, vagy, ha ki szeretnénk mérni, akkor 5 grammnyit keverjünk el egy negyed pohár hideg vízben. 
Ízesíthetjük bármivel, hogy ne legyen csont íze (pl. nestea, eperpor, szörp, gyümölcscukor stb.)

Hagyjuk állni egész éjszaka, nem kell a hűtőbe betenni.
Reggelre zselészerű anyagot kapunk majd. 
(Én kicsit felmelegítem - nem forralom - a zselatinos vizet, és úgy teszem félre addig, míg meg nem kocsonyásodik)

Ébredés után igyuk meg a feloldott zselatint, még mielőtt bármit is meginnánk, vagy ennénk reggelire.
(Mi úgy szeretjük, hogy összetördelem a megdermedt zselatint és natúr joghurtba keverem. Desszertként fogyasztjuk.)

Azok akik szeretnék ízletesebbé tenni a gyógyitalt, tehetnek bele mézet, joghurtot, tejfölt, gyümölcslét.

Ezt egy hónapon keresztül, mindennap fogyasszuk el, egy hét múlva már az enyhülés is be fog következni.
A kezelést kizárólag egy hónapig szabad csinálni, leghamarabb egy félév múlva lehet ismét nekikezdeni az újabb 1 hónapos kúrának.

Közben 1-1 szintfenntartó adagot lehet fogyasztani érzés szerint.

A zselatin fogyasztása olyan, mintha bezsíróznánk a nyikorgó ajtósarkakat, csak mindez az ízületeinkre értendő.

A zselatin voltaképpen állati eredetű termék, serkenti a kötőszövetek növekedését, hatásos aminosavakat tartalmaz.

Ugyanakkor erősíti az ízületeket és a szívet, elősegíti az anyagcsere működését, javítja a mentális képességeket, biztosítja a bőr rugalmasságát és erősíti ínszalagokat. 

Megakadályozza a csontritkulást, javítja a bőr és a haj szerkezetét, például a házi zselatin sampon minden hajtípusra nagyszerű.


(Forrás: filantropikum)







A ZSELATIN HATÁSAI



A zselatin egy állati fehérje, amelynek fő összetevője a denaturált kollagén. Ezt inak, ínszalagok és csontok (elsősorban sertés és szarvasmarha) főzésével állítják elő. A zselatin íztelen szagtalan, és rengeteg előnnyel jár, amire sohasem gondoltál.

1. Az egészséges bélnyálkahártya

A zselatin megakadályozza az úgynevezett lyukas bél szindróma kialakulását. Az orvosok is elismerik, hogy a bél nyálkahártyájának átjárhatóságát megakadályozza. Megvédi a bélfalat a kórokozókkal szemben. A rossz táplálkozás miatt kis lyukak keletkezhetnek a bél nyálkahártyáján. Vírus vagy baktérium támadhatja meg. Ezt betegségekhez vezethet, de a zselatinban gazdag étrend megvéd ettől (pl. csontleves, kocsonya formájában)


2. A szép bőr

A zselatin gazdag aminosavakban, mint a glicin és a prolin, amelyek segítenek a kollagén előállításában. A kollagén elengedhetetlen a rugalmas és fiatalos bőr szempontjából. Ezért a zselatin fogyasztása segíthet megelőzni a ráncokat. Külsőleg alkalmazva is csodás a hatása

3. A szív egészsége

A nagy mennyiségű állati fehérje árt a szívnek. Ennek oka az, a bennük található homocisztein. A megnövekedett koncentrációja a vérben stroke és a szívroham kialakulásához vezethet. A zselatin viszont védi a szívet, szín hús helyett inkább csontleveseket kellene fogyasztani

4. Jobb emésztés

A zselatin javítja a gyomorsav összetételét, védi a gyomor nyálkahártyáját. Az emésztés és a tápanyagok felszívódását segíti. Így lemegy a puffadás, a gyomorégés.

5. A gyorsabb alvás

Tudtad, hogy jobban alszol, amikor a test hőmérséklete alacsony? Pontosan ezt okozza a glicin a zselatinban. A halból kivont kollagén a legjobb erre (pl. halkocsonya)

6. Szorongás

A glicin a zselatinban természetes gyógyszer szorongás ellen. Ez azért van, mert a glicin egy neurotranszmitter, amely gátolja a a központi idegrendszer túlzott stimulációját. Amikor pánik és szorongás jelentkezik, így egy tál Jell-O csodákra képes.

7. Az egészséges ízületek

A kollagén az ízületi porc egyik alapanyaga. Ezért, a zselatin, magas prolin és glicin tartalmával erősíti az ízületeket. Az állatorvosok régóta tudják, hogy zselatin hozzáadásával a táphoz a lovak ízületei rendbe jönnek.
Ma már a reumatológusok is ajánlják.





Az ízületi problémák és a porckopás csodaszere: a zselatin

Jellemzően ötven éves kor felett – bizonyos esetekben már sokkal korábban – az ízületi megbetegedések az egyik leggyakoribb népbetegségnek számítanak. 
Az ilyen problémákat jellemzően a porcok károsodása idézi elő, amikor ugyanis az izmok nem képesek megfelelő módon mozgatni a csontozatot, avagy testünk vázrendszerét.

Ha nem vesszük figyelembe az ilyenkor jelentkező fájdalmakat, és nem kezdjük meg a megfelelő kezelést, az ízületi problémák egyre súlyosabb gondokat okozhatnak számunkra.

A zselatin megoldást jelenthet

Az ízületi bántalmak konkrétan egyidősek az emberiséggel, éppen ezért már nagyon korán születtek olyan alternatívák és egyéb lehetőségek, amelyekkel enyhülést hoztak a bajokra. Már egészen korán, a 12. században felfedezte az emberiség, egészen pontosan Huldegard Bingen, hogy a zselatin, illetve kvázi bármilyen zselatintartalmú készítmény jelentős javulást eredményez az ízületi gondokat előidéző panaszok ellen. Így miután a zselatint évszázadok óta alkalmazták a haj és a köröm természetes növesztő szereként, nem sokkal később már az ízületi panaszok egyik legjobb gyógyírjaként is tekintettek rá, ami ráadásul nem csak külsőleg, belsőleg is képes csodát tenni.

Az ízületi problémák és a porckopás csodaszere: a zselatin

Az ízületi problémák és a porckopás csodaszere: a zselatin. Sportolók számára, ízületi problémákkal szenvedők számára, továbbá az egészséges bőrért és hajért
A zselatin nagyobb mennyiségben is biztonságosan fogyasztható és emészthető, mivel a jelenleg kapható változatot állati eredetű csontokból készítik, vagyis rengeteg kalciumot és kollagént tartalmaz, amivel gyökereitől fojtható el az ízületi problémák kiváltója, avagy a fájdalmas porckopás. A problémát a legtöbb esetben mindig ez idézi elő, és a zselatin képes arra, hogy visszaadja a porcok rugalmasságát, és megállítsa a további kopást, ami újra élhetővé teszi a mindennapokat. A célnak bármilyen, boltban is megvásárolható zselatin megfelel, amelyet folyós állapotban kell a fájdalmas területre kenni, majd ott kihűlni hagyni, és legalább 45 percet rajta tartani ahhoz, hogy a szükséges kalcium és egyéb vitaminok felszívódhassanak a porcban.

Nem csak ízületi panaszok esetén, a fogyókúrában is segít

A zselatin kapcsán érdekesség, hogy mindmáig az egyik legsikeresebb fogyókúrás kiegészítő is, hiszen fogyasztása energiaveszteséget okoz, mert emésztése sokkal több energiát vesz el, mint amennyit szervezetünk hasznosítani tud belőle. Főként a hetvenes években nagy népszerűségnek örvendett, azonban nagyon sokan átléptek vele egy egészséges határvonalat, hiszen a zselatin nagy mennyiségben való fogyasztása nem ajánlott, ugyanis nem tartalmaz a szervezet számára nagyon fontos zsírsavakat, így korábban belehaltak már néhányan az ebből fakadó helytelen táplálkozásba.

Kis mennyiségben azonban a zselatin képes arra, hogy elősegítse anyagcserénket, felgyorsítsa emésztésünket, ebből kifolyólag kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás mellé kiváló zsírégető hatást érhetünk el a segítségével, hiszen nagyszerűen mérsékelhető, illetve csökkenthető vele az étvágy is.








Gyuri bácsi tanácsai szerint




GERINCSÉRV esetén:

A gerincsérvnél az a gond, hogy a két csigolya összecsúszik, hiányzik a síkosító anyag kettőjük közül, és el van meszesedve.
Ahogy mondtam fokhagymás almaecettel be kell kenni, lemosni a meszet róla, utána étkezési
zselatint elkészíteni, rákenni, rászárad, lemosni (naponta kétszer legalább), a vékony hártyát nem szabad lemosni, és fekete nadálytő krémmel bekenni, és be fog épülni 6-8 hét múlva a zselatin a két porc közé.

És ha kicsi a gerincsérv még vissza is húzódik.





PORCKORONGKOPÁS, AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL:

A boltokban kapható ételzselatint /a ráírt elkészítési mód szerint elkészítjük, és amikor már dermed, öntsünk még rá forralt vizet, és villával
törjük át, hogy kenhető legyen, a fájós részre rákenjük esténként, úgy,hogy bevizezzük, vagy a térdünket, vagy a könyökünket, vagy a gerincünket és
belemasszirozzuk, teljesen beszívódik, ami még marad a bőrünkön, azt nedves ruhával töröljük le. 
Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle,
garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé.


Nagyon jól kezelhető egy egyszerű módszerrel, étkezési zselatinnal. 
Beépül, a bőrön keresztül is felszívódik. Úgy kell elkészíteni, ahogy rá van írva. 
Rá kell kenni, amikor rászárad, akkor le kell mosni, egy vékony hártya marad ott, ott kell hagyni és az is beszívódik, és beépül pl. a térdporc közé, vagy a gerincnél, akinek gerincsérve van.
Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé.
De a gerincnél, gerincsérvnél először a fokhagymás almaecettel kell lepucolni a gerincét.
És esetenként a fekete nadálytő tinktúrájával kell bekenni a térdét, vagy a vállízületét, vagy a
csípőízületét.



T É R D - ÉS BOKADAGADÁS:

Vesére mindenképpen ajánlom a tejoltó galajt és azon kívül kenje be a térdét és bokáját zselatinnal,amikor meg van dagadva, akkor káposztalevéllel szívassa le a duzzanatot a lábáról. Fehérkáposzta jó csak rá, rá kell kötni és leszívja pár nap alatt a vizet.






Továbbá:



Gyógyító növényeink 1./a rész: 


- Gyógyító növényeink 2. rész: http://emfkryon.blogspot.hu/2013/05/galaj.html


- Gyógyító növényeink 4. rész:



- Kiskertünkben - Vegyes kultúrák. Kedvező hatású szomszéd növények: 
- Kertészeti naptár - Zöldségeskert - Vetés - Növények társítása: 
- Praktikusan az otthonunkban – kiskertünkben:

- A csodás Lenmag: 
- Vegyszermentes tartósítás - Öreganyáink fortélyai: 
- Lekvárfőzési ABC:  

- Melyik virág ehető a kertünkben?
- Őszi munkálatok a kiskertben: 
- SZABÓ GYÖRGY BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI: 
- Csicsóka – a jótékony szénhidrát: 
- A Hársvirág gyógyító növényünk külön fejezetet igényel:

- Egzotikus gyümölcsök — Trópusi gyümölcsök:

- A mediterrán őshonos fája – az Oliva:

- Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid:

- A nyírfa mágikus ereje, mely önálló fejezetet igényel!:

A magyarság ősi gyógymódjai és vallása:



- Dió - a csudajó, mely önálló fejezetet igényel: 
http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/04/dio-csudajo.html


- Szúnyogcsípés ellen a hagymától a banánhéjig: 

- ALOE VERA - a csodanövény:

- Gyermekláncfű - Pongyolapitypang:

- A BÁRSONYVIRÁG (BÜDÖSKE) ELŰZI A KÁRTEVŐKET KERTÜNKBŐL:






- GYÖMBÉR - A MINDENT TUDÓ GYÓGYNÖVÉNY:


Faszén - Aktív szén:

- FŰSZERNÖVÉNYEINK:

- Körömvirág:

- A LEVENDULA:

- AZ AROMATERÁPIA - ILLÓOLAJOK:

- SÁFRÁNY - A FŰSZEREK KIRÁLYA - A KIRÁLYOK FŰSZERE:

- Természetes kozmetikumok: 





KÁPOSZTA - Kovászos uborka:







- ALMA - ALMAECET:










- Koncentrációs gyakorlat - Auralátás finomítása:
http://emf-kryon.blogspot.hu/2017/03/koncentracios-gyakorlat-auralatas.html

- A kínai egészségmegőrzés fegyvere - a fésű:
http://emf-kryon.blogspot.hu/2017/04/a-kinai-egeszsegmegorzes-fegyvere-fesu.html

- A Tiszta Só jelentősége:

- Házi sajtok készítése és tejsavó felhasználási ötletek:

- A vadkender olaj meggyógyítja a rákot, de vajon miért nem tudja ezt senki?:


- Petróleummal is lehet gyógyítani a rákot - 10 jó tanács Gyuri bácsitól:


- HULDA CLARK ASSZONY TÖBB ÉVTIZEDE ISMERTE A RÁK GYÓGYÍTÁSÁNAK TITKÁT, MIÉRT NEM HALLGATOTT RÁ SENKI?:
http://emf-kryon.blogspot.hu/2016/09/hulda-clark-asszony-tobb-evtizede.html


- A görögdinnye:

- 10 ezer év után újra ősi búzafajtát termesztenek Magyarországon - az alakor:








Szeretettel,

Gábor Kati


web oldalam:


blog oldalam: